• Soita päivystykseen
 • Rekry

  Kuinka voisimme olla avuksi?

  Turku Energia · Lukuaika noin 3,5 min

  Teollisuuden kunnossapidon kuormitushuipuissa avuksi ETH

  Teollisuuden kunnossapidon kumppani rientää apuun vuosihuoltoihin ja muihin kuormitushuippuihin, kun oma kunnossapidon tiimi tarvitsee ajoittaista vahvistusta. Turku Energia luottaa ETH:n mekaanisen kunnossapidon osaamiseen.

  Turku Energia vastaa omien laitostensa sekä osakkuusyhtiönsä Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n laitosten käyttö- ja kunnossapidosta. ETH tekee Turku Energian kumppanina voimalaitosten mekaanisten järjestelmien kunnossapitoa laaja-alaisesti.

  – ETH huoltaa meillä pumput, puhaltimet, venttiilit, kuljettimet, annostelujärjestelmät sekä savukaasujen puhdistusjärjestelmät ja toteuttavat muutostyöt painelaite- ja teräsrakennetöille. Lisäksi olemme tilanneet palveluita myös LVI-järjestelmiin liittyen – esimerkiksi toimistotilojemme jäähdytysjärjestelmä hoitui ETH:n avulla, Turku Energian tuotantopalveluiden kunnossapitopäällikkö Matti Akkanen kertoo.

  Turku Energialle ETH on ollut tuttu kumppani jo vuosien ajan.

  – Olemme tilanneet palveluita ETH:n perustamisvuodesta 2006 saakka. Avainhenkilöt ovat olleet tuttuja jo muiden toimijoiden ajalta, joten työskentely heidän kanssaan on ollut todella sujuvaa.

  Joustava kumppani ja hyvä hinta-laatusuhde

  Eniten ETH:n väkeä Turku Energian kohteissa työskentelee vuosihuoltojen aikaan, jolloin ETH:n rooli mekaanisessa kunnossapidossa on merkittävä. Vuosihuoltoja pienemmissä kokonaisuuksissa ETH on mukana ympäri vuoden silloin, kun esimerkiksi korjausseisokki vaatii lisätyövoimaa ja erikoisosaamista Turku Energian ulkopuolelta. Turku Energian talon oma väki vastaa ylläpitävästä kunnossapidosta.

  – Kun oma väki ei riitä, on erittäin tärkeää, että kumppanina on ETH:n kaltainen luotettava tekijä. Ostamme ETH:lta alihankintana palveluita myös omille asiakkaillemme, joiden käyttö- ja kunnossapitopalveluista vastaamme. Me ja asiakkaamme olemme olleet tyytyväisiä yhteistyöhön. ETH:lla on asiantuntemusta, ja heidän palvelunsa on ennen kaikkea joustavaa sekä asiakaslähtöistä.

  Akkanen kertoo, että kilpailutustilanteissa ETH on erottunut edukseen monellakin tapaa.

  – Julkisten hankintojen valinnoissa on painanut ETH:n joustavuus sekä hyvä hinta-laatusuhde. Myös mainio yhteistyökulttuuri ja pitkät toimintaperinteet ovat vaikuttaneet päätökseen. Yhteistyö ETH:n kanssa on osaltaan mahdollistanut laadukkaan ja kustannustehokkaan kunnossapitotoiminnan. Lisäksi yhteistyön hyödyt näkyvät tiettyjen investointiprojektien kustannustehokkuudessa.

  Kun oma väki ei riitä, on erittäin tärkeää, että kumppanina on ETH:n kaltainen luotettava tekijä.

  – Matti Akkanen, tuotantopalveluiden kunnossapitopäällikkö, Turku Energia

  Teollisuuden kunnossapidon ajantasainen osaaminen on ETH:lla

  Niin Turku Energialla kuin monilla muillakin ETH:n asiakkailla tiettyjen kunnossapidon tehtävien ulkoistaminen on todettu monestakin syystä järkeväksi. Yksi syistä on se, että kunnossapidon työtehtävät vaativat jatkuvaa osaamisen kehittämistä ja ylläpitoa.

  – Meillä on monia asiakkaita, joiden oma tiimi ei kohtaa tiettyjä työtehtäviä päivittäisessä työssään. Meidän työntekijämme työskentelevät monipuolisissa kohteissa ja saavat kehittää osaamistaan jatkuvasti, joten tiimimme hallitsee sellaisetkin työt, jotka vaativat erikoisosaamista, selvittää ETH:n kehityspäällikkö Eero Mäntylä.

  ETH:n palvelusopimukset räätälöidään asiakaskohtaisesti, eli palvelusopimus sisältää kyseisen asiakkaan tarpeiden mukaiset kunnossapidon palvelut.

  – Osa asiakkaistamme on halunnut ulkoistaa koko kunnossapidon, kun taas osalle asiakkaistamme riittää vain jonkin tietyn kunnossapidon tehtävän ulkoistus. Palvelusopimuksen ansiosta asiakkaan on helppo luottaa siihen, että kaikki sopimuksessa määritellyt työt tulee varmasti tehtyä laadukkaasti ja ajallaan, Mäntylä lupaa.

  Kerromme mielellämme lisää. Lähetä viesti tai soita.

  Eero Mäntylä

  Kehityspäällikkö, HSEQ

  Head of Development, HSEQ


  +358 44 291 0275

  eero.mantyla@eth.fi