• Soita päivystykseen
 • Rekry

  Kuinka voisimme olla avuksi?

  Fortum · Lukuaika noin 3,5 min

  Mekaanisen kunnossapidon kumppanina ETH

  Fortumin lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminnan ja ETH:n palvelusopimukseen sisältyy erilaisia mekaanisen kunnossapidon töitä Espoossa ja Naantalissa. ETH on tunnettu Fortumin liiketoiminnassa osaavana, joustavana ja vastuullisena kumppanina.

  Fortumin Suomen lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminnan tuotantojohtaja Panu Ahrnbergin mukaan ETH on Fortumin mekaanisen kunnossapidon luotettu kumppani.

  – ETH on ollut matkassamme mukana toimittamalla luotettavaa ja osaavaa kunnossapitopalvelua lämmönvaihtimille ja lämmöntuotannon putkistoille ja toteuttamalla erilaisia hitsaus- ja asennusprojekteja, Ahrnberg kertoo.

  ETH:lle yhteistyö Fortumin kanssa on tuttua jo viidentoista vuoden ajalta. ETH:laiset ovat työskennelleet Fortumin Espoon ja Naantalin voimalaitoksissa, joista jälkimmäinen on nykyään Fortumin osittain omistaman Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n omistuksessa.

  – Pitkän yhteistyön ansiosta meille on toki jo ehtinyt kertyä paljon tietotaitoa Fortumin työskentely-ympäristöstä, minkä vuoksi pystymme tarjoamaan tehokkaat projektit, kiteyttää ETH:n toimitusjohtaja Kristo-Pekka Niemi.

  Osaava, joustava, vastuullinen

  Ahrnbergille ETH on myös tuttu yhteistyötaho jo vuosien takaa.

  – ETH oli jo Fortumin yhteistyökumppani, kun aloitin työni Fortumilla Naantalissa. Itse olin työskennellyt heidän kanssaan jo aiemmin. Kun sitten siirryin yrityksen sisällä toiseen tehtävään tänne Espooseen ja tarvitsimme mekaanisen kunnossapidon ja putkistotyön osaajaa investointiprojekteihin, oli ETH tunnettu toimija kunnossapitotoimialla. Vuonna 2021 teimme julkisen hankinnan, jossa on tiukat vaatimukset ja tietysti muitakin kriteereitä kuin pelkkä hinta. Hankintavertailumme perusteella ETH pystyi tarjoamaan kokonaisuudessaan kilpailukykyisen palvelun.

  Hinnan lisäksi julkisissa hankinnoissa merkittäviä seikkoja ovat turvallisuus ja aikatauluissa pysyminen. Nämä seikat vaativat tietysti kunnossapidosta vastaavalta tiimiltä erittäin vahvaa ammattitaitoa.

  – Esimerkiksi painelaite- ja putkistotöissä on äärimmäisen tärkeää, että työn suorittavat ammattihitsaajat. Meillä ETH:lla yli sata kunnossapidon ammattilaista, mikä mahdollistaa sen, että voimme aina tarjota asiakkaamme tarpeiden mukaista ammattiosaamista, sanoo Niemi.

  Monipuolisien resurssien hyöty on huomattu Fortumin lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminnassakin.

  – ETH pystyy hyvin itsenäisesti järjestelemään asioita. He kantavat aina vastuunsa töistään. ETH:n palvelu tiivistyykin hyvin kolmeen sanaan: osaava, joustava sekä vastuullinen, Ahrnberg summaa.

  ETH pystyy hyvin itsenäisesti järjestelemään asioita. He kantavat aina vastuunsa töistään. ETH:n palvelu tiivistyykin hyvin kolmeen sanaan: osaava, joustava sekä vastuullinen.

  – Panu Ahrnberg, Suomen lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminnan tuotantojohtaja, Fortum

  Vastuullisuusprojekteissa yhdessä vastuullisten kumppaneiden kanssa

  Sekä ilmasto- että yhteiskuntavastuulliset toimet ovat Fortumin strategian ytimessä. Fortum on yhdessä Espoon kaupungin kanssa sitoutunut hiilineutraaliin kaukolämmön tuotantoon Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen alueella toimivassa kaukolämpöverkossa 2020-luvun aikana. Kivihiilestä luovutaan viimeistään vuoden 2025 aikana. Tätä hiilineutraalisuusprojektia kutsutaan nimellä Espoo Clean Heat.

  – Tällainen uuden sukupolven kaukolämpö perustuu siihen, että fossiiliset energianlähteet korvataan älykkäillä ja joustavilla ratkaisuilla. Ne hyödyntävät esimerkiksi palvelinkeskusten ja jätevesien hukkalämpöjä, uusiutuvaa energiaa, lämpöpumppuja ja bioenergiaa, Ahrnberg selvittää.

  Espoo Clean Heat -projekti on valtava kokonaisuus, ja jotta sen kunnianhimoisiin tavoitteisiin päästään, Fortum tarvitsee luotettavia kumppaneita, joiden kanssa yhteistyö on sujuvaa.

  – Yhteistyössä haemme avoimesti uusia muotoja, ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä ETH:n joustavuuteen, nopeuteen sekä haluun tarjota kanssamme turvallista arkea asiakkaillemme.

  Kerromme mielellämme lisää. Lähetä viesti tai soita.

  Kristo-Pekka Niemi

  Toimitusjohtaja

  Managing Director

  +358 44 084 8764

  k-p.niemi@eth.fi